ارزیابی عملکرد سیستم بیوفیلتر به منظور حذف گاز سولفید هیدروژن، مطالع موردی : ایستگاه پمپاژ فاضلاب شهر خرم آباد
چکیده
یکی از روش های حذف گاز سولفید هیدروژن، که عامل اصلی بوی منتشره از تأسیسات فاضلاب شهری است، استفاده از سیستم های بیولوژیکی نظیر بیوفیلتر است. مکانیسم عملکرد این روش، استفاده از ماده آلاینده به عنوان یک منبع تغذیه برای میکرو ارگانیسم ها است. لذا فراهم ساختن شرایط مطلوب برای رشد باکتری های بستر، دارای اهمیت فراوانی است.
در این تحقیق با ساخت بیوفیلتری از جنس بستر کمپوست و تراشه های چوب ( به نسبت وزنی 5:1) در مقیاس پایلوت، و راه اندازی آن در یک ایستگاه پمپاژ فاضلاب در شهر خرم آباد، سعی شد که عملکرد سیستم بیوفیلتر در شرایط واقعی بررسی شود. مدت زمان راهبری سیستم، 75 روز بود که در طی این بازه زمانی، غلظت ورودی و خروجی گاز سولفید هیدروژن اندازه گیری شد. سیستم در دمای محیط راهبری شد و سعی شد میزان رطوبت بهینه برای رشد مطلوب جمعیت میکربی بستر، در بازه 40 تا 60 درصد حفظ شود.
نتایج نشان می دهد که میزان گاز سولفید هیدروژن منتشر شده از ایستگاه پمپاژ در طول 24 ساعت شبانه روز بسیار متغیر و در بازه ppm0-48 قرار دارد. بیشترین ظرفیت جذب توسط این بستر بیولوژیکی 2/874 g/m.hr بوده و میانگین راندمان حذف با احتساب دوره راه اندازی 89 درصد و میانگین عملکرد در دوره فعالیت بیولوژیکی پس از راه اندازی 98 درصد بوده است.
دانلود PDF مقاله ارزیابی عملکرد سیستم بیوفیلتر به منظور حذف گاز سولفید هیدروژن، مطالع موردی : ایستگاه پمپاژ فاضلاب شهر خرم آباد